Over Mij

Als een moeder van 4 kinderen, heb ik een zalf ontworpen die effectief is voor veel klachten, maar ook veilig is voor elke leeftijd en ook op gezichten- en het is 100% natuurlijk!

Mijn naam is Teri Lynn van de Beek, getrouwd en moeder van 4 jonge kinderen. Ik ben geboren en opgegroeid in Canada. (Je zal dit vast aan mijn taal merken- laat mijn taalfouten jou gerustgestellen dat ik echt achter de keyboard zit, want je kan geen robot mijn Nederlandse taalfouten leren ;) In 2011 ben ik naar Nederland verhuisd en ik vind het fijn wonen hier! Sinds 2013 (toen onze eerste baby één jaar oud was), werd ik mij steeds meer bewust van alle onnatuurlijke producten die wij in ons huis gebruikten. Daarom ben ik gaan zoeken naar producten die natuurlijk zijn en ook nog betaalbaar. Zo heb ik essentiële oliën ontdekt. Het idee van essentiële oliën vond ik heel leuk, maar in de praktijk vond ik ze onhandig en uiteindelijk ook duur. Mijn eerste paar jaren met oliën, heb ik ze weinig gebruikt omdat ik vond de veiligheids en gebruiks "informatie" over olieën verwarrend, en ik wist niet wie of wat ik moest vertrouwen. Na heel wat uitzoeken begon ik met simpel zalfjes maken, en ben sindsdien nooit gestopt :) Ik begon met zalfjes maken om het gebruik van etherische olieën veiliger, praktisch en budget-vriendelijk te maken, maar uiteindelijk begon een grote vuur in mij te branden toen onze dochter last van haar eigen huid had.

Moeder's zoektocht

Na een paar jaar gebruik van etherische olieën, ontdekte ik dat er zijn, naast etherische olieën, duizenden andere prachtige planten en natuurlijke grondstoffen die ons tot grote voordeel kunnen zijn. Ik had nooit de plan of het ideë om cosmetica formulator te worden. Ik wilde alleen onze kinderen het beste helpen, op een manier dat mij ook praktisch was. Ik heb vaak zemelenbaden gezet.  Op een gegeven moment deed ik dat elke dag voor onze dochter van 4. Dat deed ik met alle liefde, maar met een peuter van 2 en baby erbij, is een dagelijkse zemelenbad gewoon erg onpraktisch. Zo gaat mijn verhaal door.

De samenstelling sleutel

Als moeder, ik ging steeds op zoektocht naar de mooiste ingredienten, maar ik wilde ze vooral samenstellen op een manier die het meest effectief en praktisch zou zijn. Ik ontdekte dat olie rollers lekken vaak. Ik ontdekte dat er veel kracht zit in de goede combinatie en samenstelling van ingredienten en het rekening houden met hoe het in het praktijk ingezet kan/zal worden. Ondertussen heb ik een opleiding in Dermatherapie op natuurlijke basis afgerond, en ik begrijp ook veel beter hoe en waarom mijn zalf werkt. In mijn zalf zit ook een paar ingredienten die erg duur zijn. Op deze manier kan je de kracht van deze planten ervaren, zonder een grote dure fles olie zelf aan te moeten schaffen. Het is al goed verdunned, en klaar voor gebruik!

Mijn droom

Naast de witte zalf, heb ik ook een gouden zalf. Daarnast, gebruik ik zelfgemaakte producten met (of zonder) essentiële oliën dagelijks zoals: deodorant, tandpasta, dagcrème, zonnebrandcrème en schoonmaakmiddelen. Ik krijg vaker een oproep van iemand "hej, ik heb last van _____.  Heb jij daar een zalf voor?"  Vaak beantwoord ik "daar heb ik helaas (nog) geen zalf voor, maar als je wil, ik wil je wel iets maken en jij kan gelijk de eerste tester zijn voor dit nieuwe recept." Soms helpt het, en soms niet, maar ik leer elke keer weer. Ik blijf altijd mijn recepten verbeteren en nieuwe recepten formuleren met het hoop om in de toekomst nog meer mooie en praktische producten te laten produceren!

En nu...

Hoewel ik van zalf formuleren hou, ben ik eerst vrouw en moeder. Ik mag onze kids nog dagelijks naar school brengen, en ophalen om tussen de middag een broodje te eten. Ik mag nog naast de kinderen fietsen. Ik mag nog vriendjes en vriendinnetjes verwelkomen bij ons thuis, en ik probeer dit kostbare tijd te koesteren. Mijn man is een top-tuinierder, stratenmaker en heeft afgelopen jaren een passie voor permacultuur en moestuinieren ontdekt. Hij maakt dus de mooiste tuinen, die ook nog veel vrucht dragen, en ik mag daarvan genieten :) Hij houd zicht vooral bezig met een goede bodem creeëren en onderhouden, en onze gezin voorzien van kwalitatief, mineraal-rijk voedsel uit onze achtertuin. Samen vinden wij het idee van zelf-voorzienend leven een leuke droom. We zouden graag een (melk)koe, schapen en bijen willen houden, maar op dit moment zit dat er niet in. Ik droom van een eigen olijf boom, waar ik zelf olie van kan persen. Dat in combinatie met de planten in de tuin en bijenwas.. ik zou een zalf kunnen maken van alleen maar ingredienten uit onze tuin. Hoe gaaf zou dat zijn?!

Ik ben altijd creatief geweest, en mijn droom van kapster worden is uitgekomen doormiddel van onze eigen drie dochters. Ik heb geen tekort aan redenen om haartjes te doen of nagels te lakken. Wie mij goed kent, weet dat ik hou van het leren door proberen en experimenteren, en ik hou van alles simpel houden. Ik heb afgelopen jaren een paar nieuwe hobby's geleerd en opgepakt, namelijk: wecken, zuurdesembrood bakken. Ik schrijf ook af en toe een blog, dat gaat over alles wat ik in mijn keuken creeer. Heb je trouwens mijn morning glory cake recept al geprobeerd?? Het is een soort bananen & wortel brood. Alhowel ik ben soms erg onhandig, het schijnt dat ik bijna hitte-bestendig vingers hebt wanneer ik zalf aan het maken ben... het schijnt iets dat je toch je huid's "hitte tolerantie" kan verhogen!