Vette zalf baby natuurlijk, bij droge huid, luieruitslag en veel meer!

Zacht en sterk

Huidverzorging voor een baby is een hele andere verhaal dan voor volwassenen mensen. De huid van een baby is meer kwetsbaar en puur, en als een ouder van zo'n kostbare baby, denk je nu veel meer na over wat je op jouw kind smeer. Ook is het belangrijk dat de product effectief is. Vaak zie je dat een zalf dat effectief voor een klacht is, sterk moet zijn om een krachtige werking te hebben. "Sterk" betekent in veel gevallen "met mogelijke onveilige toevoegingen." Het is natuurlijk logisch dat een zalf voor een baby moet zacht zijn, maar helaas betekent dit vaak dat het minder effectief is dan een volwassene variant van dezelfde zalf. Welkom de witte zalf! Een zalf dat en veilig is voor baby's en gezichten, maar ook effectief is bij veel volwassene klachten. De witte zalf gebruikt kracht van de natuur om zijn werking te leveren. Het is zacht en sterk.


Witte zalf: bij luieruitslag en veel meer!

Witte zalf is een zinkzalf op basis van shea boter en calendula olie. Het eerst wat men aan denken bij "zinkzalf" is luieruitslag. Hier is de witte zalf uiterlijk geschikt voor. Net zoals vele zinkzalfjes, de witte zalf creeërt een beschermende laagje op het huid, waardoor bacterie van buitenaf niet door kan dringen, en de huid krijgt een kans om te herstellen. Anders dan de meeste zinkzalven, de witte zalf bevat ook verdunde etherische olieeën die een brede spectrum van ondersteunende eigenschappen hebben. Luieruitslag kan het uiting zijn van veel verschillende onderliggende oorzaken die of van binnen of van buitenaf komen. Wanneer je de oorzaak niet duidelijk weet, is het handig om dit brede spectrum van eigenschappen aan jouw huid te kunnen bieden.

"Love love love love de witte zalf!!!! Onze jongste had (helaas) hele kapotte billetjes, maar na 2 dagen smeren zijn ze zo goed als beter!!  Top spul!!"

"Voor mijn kinderen heb ik de witte zalf gebruikt voor de waterpokken en het werkt perfect! Elk bultje met een likje zalf ingesmeerd en de kinderen hadden vrijwel geen jeuk, dus geen lelijke wondjes en jeukende korstjes!" - Karin


Multifunctioneel

Ouderschap is onvoorspelbaar, net zo huidklachten van een baby of kind. Ondanks alles, kom je er helaas niet van weg: iedereen heeft ooit een keer een klacht van hun huid. Als ouder, moet je er wat mee! Ik merkte hoe vaak ik de kids moest zeggen "ik heb helaas daar niets voor, je moet het wassen koelen en daarna lekker gaan slapen.

"Het is erg prettig om de jeuk te verzachten en de huid te zien herstellen met een natuurlijk product. Intussen wordt de zalf hier thuis voor veel verschillende doeleinden gebruikt, zoals bij jeukplekjes, muggebulten, kleine (ver)brandplekjes, waterpokken, dichte schaafwondjes, onrustige huid, droge huid, kloofjes, droge lippen. Onlangs kwam ik er zelf achter dat het ook heel goed helpt bij een koortslip. Het helpt tegen de jeuk, het plekje blijft klein en voorkomt verdere verspreiding wanneer je regelmatig smeert. Kortom de witte zalf is hier thuis een uitkomst en wordt (bijna) dagelijks gebruikt..." - Mirjam


Ingredienten:

Shea boter is een zachte boter die rijk in vetzuren is. Deze vetzuren beschermen de huid waardoor het vocht beter IN het huid blijft. 

Zinkoxide is een witte poeder. Zink is een mineraal die heel belangrijk is voor onze huid.  De zink in deze zinkzalf creeërt een beschermende laag op het huid, waardoor elementen van buitenaf minder invloed (kunnen) hebben op het huid. Dit helpt in het "tot-rust-brengen" van het huid, waardoor de huid beter zelf kan herstellen. Zinkoxide heeft de volgende eigenschappen: ontstekingsremmend, verkoelend en jeukstillend. Kijk eens naar huidarts.com of deze website om te lezen waarvoor zinkzalf regelmatig ingezet wordt. Zinkzalf is eigenlijk heel erg bijzonder!

Calendula olie, of goudsbloem olie is echter een maceraat. Dit betekent dat het is een olie infusie, waar stoffen van de goudsbloemen in het olie getrokken zijn. Vervolgens, wordt deze olie in een zalf verwerkt. Het heeft onder ander, wondhelend, ontstekingsremmend en kalmerend eigenschappen.

De volgende etherische olieën zitten ook bij in mijn zalf: melaleuca, lavendel, wierook en helichrysum.

De samenstelling van ingrediënten zorgt voor een zalf die erg veelzijdig en effectief gebruikt kan worden. Eigenschappen van individuele ingredienten in de witte zalf zijn inclusief: jeuk-stillend, schimmel-werend, 

 

luieruitslag zalf natuurlijk, vette zalf baby, droge huid baby
vette zinkzalf, goudsbloem olie, calendula, shea boter, shea butter, lavendel, wierook, helichrysum, melaleuca, te gebruiken bij: droge huid, kloven, eelt, gesprongen huid, luieruitslag, lipblaasjes en veel meer!

Witte zalf is een harde zalf. Door de hardheid, smelt het niet te snel in de zomer, en je gebruik niet meer dan nodig, wat betekent weinig kans op verspilling. De witte zinkzalf smelt bij lichaamstemperatuur, dus in de winter moet je het een paar seconden tussen je vingers wrijven waardoor het mooi zacht en smeerbaar wordt; anders kan het in een warmere plek bewaard worden, zoals een kast of vensterbank dichtbij een kachel of verwarming. De witte zalf is soms korrelig- dit komt door de aard van de natuurlijke boters. Dit heeft geen averechtse werking op de zalf zelf, en het smelt gewoon uit met jouw lichaamstemperatuur.

In 2021 werd mijn witte zalf recept nagekeken en getest in een laboratorium. Deze is vervolgens goedgekeurd als veilig ook voor baby's en voor op gezichten. Het wordt vaak gebruikt voor, onder andere: droge huid, kloven, luieruitslag, kriebels op de huid, gesprongen lippen en gesprongen huid.