Lowtox producten voor baby's, kinderen, gezichten en meer


Als een moeder van 4 kinderen, heb ik een zalf ontworpen die effectief is voor veel klachten, maar ook veilig is voor elke leeftijd en ook op gezichten- en het is 100% natuurlijk!

Wat betekent low-tox?

Lowtox of low-tox komt van de engels "low-toxic", of laag in toxische stof. Er wordt hierover gesproken vooral bij mensen die steeds bewuster worden van onnatuurlijke stoffen waarmee wij op één of een andere manier blootgesteld worden. Deze stoffen worden in producten verwerkt voor bepaalde redenen om een product aantrekkelijker te maken. Mijn witte zalf is één van mijn grootste uitkomsten als het gaat om lowtox producten.


Waar zitten "tox" stoffen in?

Een paar voorbeelden zijn:

E-nummers in eten: deze maken het eten meer smaakvol, langer houdbaar en/of makkelijker in voorbereiding.

Toxische stoffen in schoonmaakspullen: dit om te zorgen dat alle bacterie gedoodt wordt, de schoonmaakspul een lekkere geur te geven, om het makkelijker in gebruik te maken, meer "krachtig" reinigend te maken, of sneller zijn werk te laten doen.

Stoffen in in cosmetica en huidverzorging: om mooiere kleuren te geven, bepaalde "gevoel" op het huid, om de producten perfect smeerbaar te maken, of om te zorgen dat het lang blijft "plakken" ;)

Daarnaast is er ook nog toxische stoffen in onze meubels (matrassen, banken, gordijnen), kleren... eigenlijk zit er, in de westerse leefstijl, overal toxische stof.

"Witte zalf heeft weer wonderen verricht hier. Onze jongste kreeg waterpokken (vooral in het gebied van de luier), likje witte zalf er op... Ze droogden super in an ons mannetje had geen jeuk meer... Ik ben langzaam aan alle smeersels op aan het maken, ik hoef eigenlijk alleen nog maar witte zalf achter de hand te hebben voor de kinderen! - Wivieneke


Wat is het probleem?

Ik geloof dat onze lichamen zijn geschapen om toxische stoffen op te ruimen en uit te spoelen, maar als wij steeds blootgesteld worden aan zulke producten, ik denk het kan een grote invloed op onze gezondheid en welzijn hebben- laat staan mogelijke lange-termijn problemen waarvan wij misschien nog niets van weten.


"Het is erg prettig om de jeuk te verzachten en de huid te zien herstellen met een natuurlijk product. Intussen wordt de zalf hier thuis voor veel verschillende doeleinden gebruikt, zoals bij jeukplekjes, muggebulten, kleine (ver)brandplekjes, waterpokken, dichte schaafwondjes, onrustige huid, droge huid, kloofjes, droge lippen.... Kortom de witte zalf is hier thuis een uitkomst en wordt (bijna) dagelijks gebruikt..." - Mirjam

lowtox producten, witte zalf, natuurlijk leefstijl

Gebruik van Etherische olieën

In 2012 besloot ik om bewust meer te richten op een "natuurlijker levensstijl". Dit zag ik toen als een lange reis, en nog steeds. Mijn reis begon met etherische olieën. Etherische olieeën zijn krachtige stoffen uit de natuur waarbij er veel verschillende werkingen zijn. Een paar eigenschappen van bepaalde etherische olieeën zijn onder ander: reinigend, schimmel-werend, antiviraal, wond-herstellend en kalmerend. Wanneer op gepaste wijze verduned of gebruikt, kunnen deze olieën ook ingezet worden ter ondersteuning van welzijn of schoonmaken. Deze kunnen gebruikt worden ter vervanging van bepaalde "high-tox" producten. Het lastige van etherische olieën is dat de "gebruiksaanwijzing" om ze veilig en verantwoord te gebruiken is eigenlijk een hele opleiding. "High-tox" producten zijn hierbij veel makkelijker en gebruikers-vriendelijk. Dit heb ik zelf als mijn persoonlijke uitdaging opgepakt.


Producten

Ik begon met zalfjes maken om het gebruik van etherische olieën veiliger, praktisch en budget-vriendelijk te maken, maar uiteindelijk begon een grote vuur in mij te branden toen onze dochter last van haar eigen huid had. Nu gebruik ik zelfgemaakte producten met essentiële oliën dagelijks zoals: deodorant, tandpasta, zonnebrandcrème, dagcrème schoonmaakmiddelen, en natuurlijk zalf! Ik maak nu ook zelf wat tinctures en maceraten voor onze familie, en bak graag zuurdesem. Ook belangrijk is het koken zonder chemische stoffen: voor dit reden bak ik alleen in rvs, plaatstal of emaille pannen, en gebruik het liefst rvs of houten lepels en keukengerei.


Witte zalf: een uitkomst voor switch & ditch

Na veel mengen van etherische olieeën samenstellingen en veel experimenteren, ik heb nu één multifunctionele zalf die effectief is bij veel klachten en veilig is voor elke gezin's lid, zelfs pasgeboren baby's! Witte Zalf is een perfecte samenstelling van shea butter, vitamine E olie, calendula olie, lavendel, teatree (melaleuca), frankincense (wierook) en helichrysum etherische olieën. Dit samenstelling creeërt een brede spectrum van eigenschappen en werkingen waardoor de zalf gebruikt kan worden ter vervanging van veel huishoudelijke zalfjes.