Alles uit mijn keuken: 

Zalf - Olie - Zuurdesem -   Kombucha -  Moestuin


Nieuw! Webinars!

Vanaf nu bied ik webinars aan! Ik merkte dat ik ben erg enthousiast over het verwerken van en gebruik van planten voor hun geneeskracht, en ik help mensen heel graag met het uitleggen van hoe het allemaal werkt. Ik probeer dit een beetje via instagram te delen, maar daar is geen tijd of ruimte om het in zijn geheel uit te leggen, waardoor je blijf vragen stellen. Het maken van tincturen en maceraten is namelijk niet zo ingewikkeld- maar er zit best wat achtergrond informatie dat je moet net weten en begrijpen. Ik hou ook van persoonlijke contact, en gesprekken- veel meer dan filmpjes editen ofzo. Ik heb nu ook een paar workshops gedaan met vrienden en kennissen, die nu zijn begonnen met eigen tincturen en maceraten maken. Daar hou ik van!

Lees meer »

Morning Glory Cake

Een lekkere cake dat helemaal aangepast kan worden aan jouw kast of smaak.  De basis bestaat uit bananen, geraspte wortel, eieren en geraspte kokos... maar je kan het zo aanpassen naar jouw eigen smaak!  Het is een beetje tussenin een bananen cake en worteltaart.

Lees meer »

Microplastics en korreligheid?

Witte zalf is een smelt product. Het wordt smeerbaar vooral door in aanraking te komen met jouw lichaam. Dit betekent ook dat het product verandert onder invloed van andere (misschien ongewenste) temperatuurwisselingen, zoals de verschillende seizoenen.

Lees meer »

Witte Zalf gebruik

Zalf is een zalf, toch?  Mijn witte zalf is in de laatste jaren meer dan alleen een zalf geweest.  Het is het uitwerking van een doel.  De culminatie van mijn persoonlijke overtuigingen (als het om natuur gaat), en mijn frustraties als een moeder.  Het is voor mij een grote succes geworden op veel vlakken.  En nu mag ik het met jou delen!  

Lees meer »

Bananen muffins recept

Deze muffins zijn zonder zaadolie, en met lijnzaad en chia zaad voor extra vezels en voeding.  Er zit wel suiker in- omdat dit geeft ze een steviger structuur, en het is net een lekkere snack zo.  Je zou eventueel kokosbloesemsuiker of suikervervanger van keuze kunnen gebruiken, maar dit zal invloed hebben op de structuur.  Kijk ook wat voor meel of bloem je zelf wil gebruiken.  Meel is zwaarder terwijl bloem wordt luchtiger.

Lees meer »

Essentiële olie op een budget. Zo kan je met 6 flesjes olie per jaar!

In 2013 ben ik lid geworden van een essentiele olie bedrijf. Door lid worden, had ik directe contact met iemand die ervaring met de olien had, ik had vertrouwen in de kwaliteit van de olie zelf, en ik kon ook nog op die manier korting krijgen op de olien. Bijna 10 jaar verder, ben ik geen lid meer van een olie bedrijf, en ik koop kleine aantallen olie flesjes, wanneer ik het nodig heb. Inmiddels, koop ik ongeveer 4-6 olie flesjes per jaar, en dan gebruik ik ze allemaal. Toch, heb ik olie zat in huis. Op deze manier, is het gebruik van olie toch betaalbaar. Hoe dan?

Lees meer »

Makkelijke Zuurdesem

Ik wilde altijd zuurdesem gaan bakken, maar omdat het zo ingewikkeld lijkt, heb ik het lang uitgesteld. Ik heb pas starter gekregen van mijn lieve buurvrouw. Ik heb 1 week intensief zuurdesem gebakken met discard, en voedingen, en kijken naar hoeveel de starter groeide ezv., maar dat was voor mij niet vol te houden, en ik wilde ook niet zoveel tijd in het stoppen.  Inmiddels heb ik een makkelijke manier gevonden om zuurdesem te doen, en bij mij lukt het nu elke keer, en het is zo makkelijk dat ik heb er ook plezier in.  Geen stretch and folds, geen strenge timing. Elke stap kan uitgesteld worden door het in de koelkast te stoppen. Heel handig als wil dat je huishoud agenda draait niet om je zuurdesem agenda!

Lees meer »

Eerste zalfjes maken

Wil je zalfjes gaan maken, maar weet niet waar je moet beginnen? Gebruik je al essentiële oliën, maar je wil nu zalfjes maken om het herbruik van de oliën makkelijker te maken, en minder te verspillen?

Lees meer »

Hoe maak je eigen verzorgings producten?

Ik maak nu heel veel verzorgingproducten voor zelf-gebruik, maar ik ben 2 jaar geleden begonnen met niets.  Inmiddels zijn er grondstoffen en olien dat ik gebruik in bijna alles, en andere die zijn leuke toevoegingen.  Wil jij zelf verzorgingsproducten en schoonmaakproducten maken en gebruiken, maar wil niet teveel onnodige grondstoffen aanschaffen?  Hier deel ik mijn eigen tips, van mijn ervaring.

Lees meer »