Bananen muffins recept

Gepubliceerd op 14 januari 2024 om 21:53

Deze muffins zijn zonder zaadolie, en met lijnzaad en chia zaad voor extra vezels en voeding.  Er zit wel suiker in- omdat dit geeft ze een steviger structuur, en het is net een lekkere snack zo.  Je zou eventueel kokosbloesemsuiker of suikervervanger van keuze kunnen gebruiken, maar dit zal invloed hebben op de structuur.  Kijk ook wat voor meel of bloem je zelf wil gebruiken.  Meel is zwaarder terwijl bloem wordt luchtiger.

Vloeibare ingredienten:

180mL karnemelk, OF 150mL melk + 2eL (30mL) azijn

6 rijpe bananen, gestampt

2tl vanille

250mL (265g) appelmoes

4 eieren

 

Droge ingredienten:

3cups (440g) bloem

1/2cup (65g) gebroken lijnzaad

2tl (12g) baksoda

1tl (8g) zout

1c (220g) suiker

1el (14g) chia zaad

 

1) voorverwarm de oven naar 175C

2) Meng vloeibare ingrediënten samen in één kom.  Meng droge ingrediënten samen in één grote kom.

3) Voeg de vloeibare ingrediënten aan de droge ingrediënten.

4) Schep in muffin pan of in een cake pan.

5) Bak de muffins of cake voor +-45 minuten.  Controleer ze een paar keer tijdens het bakken.  Ze zijn klaar wanneer een prikker in de midden komt droog eruit.

6) Laat ze even afkoelen op een koelrek.

 

Dit recept maakt ongeveer 30 muffins.

 

Deze zijn ideaal om in te vriezen, en als snack of ontbijt te pakken.  Snel en makkelijk zo!

 

Eetsmakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.