Witte Zalf gebruik

Gepubliceerd op 14 januari 2024 om 21:50

Zalf is een zalf, toch?  Mijn witte zalf is in de laatste jaren meer dan alleen een zalf geweest.  Het is het uitwerking van een doel.  De culminatie van mijn persoonlijke overtuigingen (als het om natuur gaat), en mijn frustraties als een moeder.  Het is voor mij een grote succes geworden op veel vlakken.  En nu mag ik het met jou delen!  

 

Veelzijdig natuurlijke eigenschappen

Wat is bijzonder van dit zalf?  Het is helemaal natuurlijk.  Het is een mengsel van zorgvuldig-gekozen natuurlijke grondstoffen- bedoeld om onrustige huid tot rust te brengen.  De eigenschappen van de individuele ingrediënten zijn, onder andere: ontstekingsremmend, jeuk-stillend, schimmel-werend, voedzaam, verzachtend, herstellend en antibacterieel.  Door deze veelzijdige eigenschappen, kan dit zalf ingezet worden voor veel klachten.*  Wanneer iemand bij ons thuis "een plekje" heeft, of jeuk heeft of wat dan ook nog, ik pak dit zalf bijna altijd als eerst.  Als dit niet helpt, dan zoeken we verder.  Inmiddels hoor ik van meerdere blije klanten dat het zalf kan voor steeds meer klachten ingezet worden.  (Medische klachten mag ik niet benoemen.)

 

Hoe vaak aanbrengen?  Je mag de witte zalf aanbrengen zo vaak als je wil.  Als ik een heftiger klacht heb, dan breng ik het soms om de uur aan- of wanneer ik het wil.  Voor de meeste klachten, is 2-3x per dag genoeg.  Als je dit zalf gebruik voor een bepaalde klacht (in plaats van "onderhoud" of "welzijn"), raad ik aan om het 2-3x per dag aan te brengen, gedurende 3-4 dagen.  Als je geen verbetering merk binnen 3-4 dagen, is er grote kans dat dit zalf jouw klacht helaas niet kan helpen.

 

Geen wonderzalf.  Ik heb een aantal keer "wonderzalf" zien benoemd als het om dit zalf gaat.  Dat zal ik het niet noemen, maar ik heb het niet voor niets laten produceren hoor ;). Ik ben er namelijk heel erg blij mee.  Als ik "wonder" hoor, heb ik het idee dat iets gebeurt onmiddelijk.  Dat zal met dit zalf namelijk niet gebeuren.  De bedoeling is dat het zalf je huid zal echt gaan voeden, niet alleen lekker laten voelen.  Wordt niet teleurgesteld als jouw klacht na één dag nog niet weg is.  Het sleutel is regelmaat.  In plaats van korte-termijn symptomen bestrijden, gaan we voor lange-termijn resultaten.  Maar dat neemt ook regelmaat en consequentie van de gebruiker.  Dan zal je echte resultaten kunnen merken.

 

Hoeveel heb ik nodig?  Je heb echt heel weinig nodig.  Omdat het alleen op olie basis is, smeert het uit heel dun uit.  Met een kleine puntje op je vinger kan je al een oppervlakte van 10cm2 smeren.  (zie foto's onder)

 

Voor wie is dit zalf?  Ik wilde iets ontwikkelen dat voor iedereen was.  Ik heb genoeg potjes en tubes die "vanaf 6 jaar" of "vanaf 10 jaar" of "vanaf 2 jaar" of "niet op het gezicht" of "speciaal voor het gezicht" te gebruiken zijn.  Ik wilde één dat zacht genoeg en veilig was voor alles en iedereen, ook gezichten, maar dat toch resultaten opleverde, ook voor volwassene klachten.  Dit zalf is dus voor elke leeftijd te gebruiken.

 

Over de structuur.  De witte zalf is een mengsel van was, boter, vloeibare olie en poeder (zink oxide).  In meeste lotions of crèmes, zijn er ingrediënten (vaak hormoon-verstorend of micro-plastics) toegevoegd voor de volgende doelen: smeerbaarheid, geur, emulgator, houdbaarheid en/of aantrekkelijke gevoel. Deze ingrediënten heb ik bewust niet gebruikt.  In plaats daarvan, probeerde ik de smeerbaarheid, houdbaarheid en gebruikers-vriendelijke eigenschappen te bereiken door juiste verhoudingen van de ingrediënten.  Omdat deze ingrediënten natuurlijk zijn, en verschillen allemaal van structuur, kan het zijn dat de structuur van deze zalf korrelig is of wordt. Het was best puzzelen om een eindproduct te krijgen die:

- zacht genoeg is om te smeren en gebruiken

- hard genoeg is dat je vinger zakt niet direct door naar het bodem van de potje

- stabiel genoeg is dat het smelt niet te snel in de zomer

- smelt snel genoeg dat je het op je huid kan smeren.

 

Als jouw zalf wat korrelig is of wordt, is je zalf er niet minder van.  

ALS mijn zalf (te) korrelig is?  Als je vindt dat je zalf korrelig is of wordt, er zijn meerdere dingen dat je kan proberen:

1) gebruik minder zalf :).  Je hebt maar een heel klein beetje nodig.  Meer niet.

2) wrijf het zalf een paar seconden tussen je vingers voor dat je het aanbreng.

3) iets langer smeren.  Alles, zelfs als het "maximaal korrelig" is, zullen op jouw huid gaan smelten.

4) jouw zalf in de koelkast of in een koele plek bewaren.  Dit zal zorgen dat het hele zalf harder wordt.  Het zal dan meer als een balsem zijn, waarbij je veel minder zalf gebruik per keer.

5) je kan je potje zalf au-bain-marie even opwarmen tot het gesmolten is, goed roeren met een schone lepel, en daarna direct in de koelkast plaatsen om het snel te laten stollen.  Als je dit doe, zorg dat je schoon en zorgvuldig werk, en dat er GEEN water in je zalf komt.  Door dit te doen, zullen de ingrediënten weer allemaal goed samenstellen, waarbij jouw zalf zijde-achtig zou moeten worden.

6) voel je vrij om contact met mij op te nemen!   Ik help je graag :)

 

Ik heb vandaag witte zalf op mijnzelf (handen en lippen), en op 4 "plekjes" op 3 van mijn kinderen gesmeerd.  Ze hebben er allemaal om gevraagd.  Dan is het zeker geen straf :) 

 

Ik hoop dit witte zalf mag jou huid ook meer tot rust brengen!

 

*Dit is geen medische advies.  Gebruik altijd gezond verstand als het gaat om het beoordelen van klachten, en raadpleeg altijd uw arts bij vragen of twijfels.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.