Luieruitslag natuurlijke zalf: voor baby's  en meer!

Witte Zalf was origineel ontwikkeld als een natuurlijke zinkzalf voor onze baby. Het was de billetjeszalf. Onze kraamverzorgster, Regina, ontdekte hoe goed en snel het hielp de kapotte billetjes van onze pasgeboren baby. Onlangs hebben wij ontdekt dat het werkt bij veel meer dan alleen luieruitslag, en mensen van elke leeftijd er baat bij hebben! Lees de recensies, kijk naar de voor en na foto's of kijk naar "in gebruikt" van de website om te lezen hoe men de kracht van de witte zalf inzetten!


Witte zalf: bij luieruitslag en veel meer!

Wilt u een luieruitslag crème kopen? Wilt u liever een natuurlijke luieruitslag creme op uw baby smeren? Maak kennis met mijn natuurlijke luieruitslag zalf: witte zalf! Witte zalf is een natuurlijke zinkzalf dat effectief is bij luieruitslag. Door de voedende ingredienten en toevoeging van verdunnde etherische olieeën, is dit zalf een krachtige zalfje om jouw kleintje's dunne huid te verzorgen. Witte zalf is geliefd door vele moeders, die het ook bij een brede spectrum van klachten inzetten. Luieruitslag crème kan je natuurlijk overal kopen. Er zijn veel verschillende merken en soorten luieruitslag crème. Lees verder waarom een luieruitslag zalf toch een betere keuze kan zijn. Zalf in plaats van crème, en natuurlijk in plaats van op basis van petroleum jelly.


Crème versus zalf

Lotion's en crèmes bevatten water, of "aqua" zoals je het op de etiket zou lezen.  Vaak is dit ook nog het hoofd- of eerste ingredient in het lijst. Door de water, is het crème of lotions mooi smeerbaar, maar water droogt ook je huid uit, EN het is een goedkope "vuller".

Witte Zalf is een 100% natuurlijke calendulazalf te gebruiken op iedereen, inclusief baby's en gezichten. Het is een combinatie van mijn lievlings grondstoffen die ik regelmatig gebruik op mijnzelf en onze kinderen en baby's. Ik noem het soms mijn moederhart in een potje. De basis van de witte zalf is vet, boters en olieën, omdat deze zeer voedend, beschermend en ondersteunend zijn voor het huid, waarvan calendula of goudsbloem olie een belangrijke rol speelt. Calendula is bekend voor onder ander jeuk-stillend en wond-genezend eigenschappen. Hoewel calendula een gouden ingredient is, zijn er ook nog andere bijzondere ingredienten in dit zalf verwerkt, om tot de ultieme zalf te komen. De werkzame stoffen in dit zalf zijn erg geconcentreerd, in vergelijking met een crème voor droge huid of kloven lotion. Omdat het op basis van vet is, het is erg voedend voor droge huid, kloven, gesprongen huid, aangedane huid en veel meer. Dit is ook alleen op basis van de shea boter! Elke individuele ingredient in de witte zalf is zorgvuldig gekozen voor bepaalde werkzame eigenschappen. Hierbij, een paar van de ingredienten:


Ingredienten:

Shea boter is een zachte boter die rijk in vetzuren is. Deze vetzuren beschermen de huid waardoor het vocht beter IN het huid blijft. 

Zinkoxide is een witte poeder. Zink is een mineraal die heel belangrijk is voor onze huid.  De zink in deze zinkzalf creeërt een beschermende laag op het huid, waardoor elementen van buitenaf minder invloed (kunnen) hebben op het huid. Dit helpt in het "tot-rust-brengen" van het huid, waardoor de huid beter zelf kan herstellen. Zinkoxide heeft de volgende eigenschappen: ontstekingsremmend, verkoelend en jeukstillend. Kijk eens naar huidarts.com of deze website om te lezen waarvoor zinkzalf regelmatig ingezet wordt. Zinkzalf is eigenlijk heel erg bijzonder!

Calendula olie, of goudsbloem olie is echter een maceraat. Dit betekent dat het is een olie infusie, waar stoffen van de goudsbloemen in het olie getrokken zijn. Vervolgens, wordt deze olie in een zalf verwerkt. Het heeft onder ander, wondhelend, ontstekingsremmend en kalmerend eigenschappen.

De volgende etherische olieën zitten ook bij in mijn zalf: melaleuca, lavendel, wierook en helichrysum.

De samenstelling van ingrediënten zorgt voor een zalf die erg veelzijdig en effectief gebruikt kan worden. Eigenschappen van individuele ingredienten in de witte zalf zijn inclusief: jeuk-stillend, schimmel-werend, 

 

luieruitslag zalf natuurlijk, vette zinkzalf, droge huid baby, gezicht,
vette zinkzalf, goudsbloem olie, calendula, shea boter, shea butter, lavendel, wierook, helichrysum, melaleuca, te gebruiken bij: droge huid, kloven, eelt, gesprongen huid, luieruitslag, lipblaasjes en veel meer!

Witte zalf is een harde zalf. Door de hardheid, smelt het niet te snel in de zomer, en je gebruik niet meer dan nodig, wat betekent weinig kans op verspilling. De witte zinkzalf smelt bij lichaamstemperatuur, dus in de winter moet je het een paar seconden tussen je vingers wrijven waardoor het mooi zacht en smeerbaar wordt; anders kan het in een warmere plek bewaard worden, zoals een kast of vensterbank dichtbij een kachel of verwarming.

In 2021 werd mijn witte zalf recept nagekeken en getest in een laboratorium. Deze is vervolgens goedgekeurd als veilig ook voor baby's en voor op gezichten. Het wordt vaak gebruikt voor, onder andere: droge huid, kloven, luieruitslag, kriebels op de huid, gesprongen lippen en gesprongen huid.