Rust voor de huid en het hart.

Voordat onze eerste baby geboren werd, had ik een boek gelezen met de slogan "geef jouw baby het geschenk van slaap." Hier denk ik nog steeds vaak aan. Slaap is een geschenk. Als je het tekort kom, kan je terecht komen in een nare cyclus. Tijdens het slapen gebeurt er veel in onze lichaam. Slaap is fundamenteel voor optimaal gezondheid en dagelijkse leven.

 

Ik denk aan het woord "rust" als de psychologische of emotioneel gelijkwaardigheid voor fysieke slaap. Ik zelf kan onrustig worden van veel. Dingen die gedaan moeten worden. Agenda puzzelen. Feestjes... en dan ook met kleintjes die volledig afhankelijk van ons zijn. Ik ben hun voorstander, hun pleitbezorger, hun stem wanneer dat nodig is. Ik had nooit geweten hoe onrustig ik zou worden over een kindje die last van hun huid had, en helemaal als ik amper of geen verlichting kon bieden. Het verband tussen het huid en rust is veel sterker dan ik ooit gedacht had. Het nare is dat stress kan ook huidklachten verergeren. Het kan een verhaal van de kip en ei worden.

"Veel jeuk bij onze zoon door het koude weer. Vuur rode plekken. 's nachts veel wakker door de jeuk. Ik heb jouw filmpjes even nagekeken hoe je de zalf aanbrengt. Het resultaat mag er zijn! Jouw zalf bood direct verlichting en hij vraagt er nu zelfs om! De plekken worden ook steeds kleiner, ik smeer het 2x daags op vooral zijn benen. Zijn humeur is ook een stuk beter geworden 😁"- Klaas

Onrustige huid: geen grote probleem?

Ook als een volwassen, ik denk vaak "ah, het is geen grote probleem". Je blijf flink doorgaan en probeer je huidklacht(en) te negeren. Je ga er toch niet dood aan! Als ouder, je ga gewoon door want dat moet. Je heb niet altijd DE oplossing, en we kunnen ook van alles leren en sterker worden. Je kan toch niet aandacht schenken aan elke kleine kwaaltje. Maar, als het probleem opgelost is, verbaas ik hoe opgelucht ik ben. Achteraf, is dit rust van een oplossing toch erg waardevol. Persoonlijk, merk ik dat de witte zalf bij ons wordt ook soms emotioneel gebruikt. "Mama ik heb ouw. Mag ik wat zalf?" Natuurlijk zijn hier grenzen aan, maar wetend wat de ingredienten zijn, vind ik het geen probleem om de zalf ook als emotionele ondersteuning te bieden. Soms is dat beetje emotionele aandacht net zo belangrijk als de fysieke oplossing. Het mooist is wanneer je en de fysieke en de emotionele steun kan bieden! (Dit komt ook heel mooi uit wanneer de kids weggaan, bij voorbeeld naar school kamp, of logeren: ze nemen altijd één of meerdere potjes zalf mee, en ze weten dat ze het mogen gebruiken voor bijna alles.)

"Ik heb zoveel zalfjes en lotions al gekocht. Ze helpen gewoon niet."

Dit ben ik. Ik weet het. Ik leeft zo met je mee. Ik had zoveel zalfjes gekocht. En dan wil je gaan minimaliseren... haha. Wat een verhaal. Maar toch, je blijf maar hopen, en blijf maar kopen want je gun het je kind, je ben een doorzetter, en je doe het voor hun. Dus je koop nog ééntje. Dit ben ik ook.

"Dit zalf maakt letterlijk een wereld van verschil voor mij!... Omdat t zo goed voelde heb ik dit elke dag herhaald en vandaag zijn ALLE plekjes, wondjes dicht. Ik heb gewoon een heel gezicht!"- Cora

Rust

In onze samenleving is er zoveel drukte. In de loop van de laatste jaar, ben ik meer bewust "rust" op gaan zoeken. Rust in de tijd. Rust in onze huis. Rust in onze kasten (hier ben ik flink mee bezig), rust in mijn tas. Rust voor de kleine lijfjes van onze kinderen. Rust voor hun harten. Rust in mijn hart. Op het allerdiepste manier, kom ik alleen tot rust door de hoop en vervulling van God. "Kom allen bij Mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, Ik zal jullie rust geven." Mattheus 11:28 Dit geeft houvast voor mijn ziel en de toekomst. Toch, hebben we ook nog met nu te maken, en dat betekent wat minder leuke dingen, inclusief onrust.

Op een aardse manier, biedt de witte zalf mij veel rust aan. Het brengt mijn huid letterlijk tot rust. Het brengt de huid van onze kids tot rust. Doordat ik zo vaak en snel een effectieve oplossing kan bieden aan onze huidklachten, brengt het ons allemaal rust in tijd in het huis (huid klachten zijn vaak heel snel opgelost, of tenminste ze krijgen altijd heel snel aandacht), na een gebeurtenis. Door de natuurlijke en bekende ingrediënten, hoef ik niet na te denken over gebruik van de zalf. Ik kan het met een geruste hart gebruiken. Het feit dat dit geproduceerd is in Nederland is ook heel mooi, maar voor mij draait het meer om de natuurlijke ingredienten, en dat het helpt bij onze kwaaltjes. Persoonlijk, hou ik van de witte zalf omdat het brengt onze gezin op een fysieke en emotionele niveau veel rust. Als mijn witte zalf jou hiermee ook kan helpen, ben ik daar heel erg blij mee! Waardoor wordt jij onrustig? Waardoor krijg jij lichamelijk of emotionele rust?

 

Liefs,

Teri Lynn

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.