Bescherm jouw huid met een leuk opvouwbare zonnehoed met brede rand!

Gepubliceerd op 6 juli 2024 om 14:39

Bescherm jouw huid van verbranding van de zon!

Er is zoveel discussie en geruis over de zon. Is het nou goed of slecht voor ons? Ik heb ook een mening hier over, en ik respecteer ook ieder zijn eigen mening. We maken overigens een mening op basis van welke informatie wij het meest betrouwbaar vinden. Of je nou zonnebrand smeer of niet, iedereen is eens dat verbrande huid door de zon absoluut niet goed is voor ons, en kan ook de kans op huidkanker verhogen. Hoe je zorg dat jouw huid niet verbrand? Dat is aan iedereen zelf om te weten.

Schaduw van een zonnehoed met brede rand.

Het weren van de zon, vooral op tijdstippen wanneer het sterke straling heeft, is één effectieve manier om jouw huid te beschermen tegen verbranding. Soms, is dit niet praktisch, en je moet gewoon in de zon zijn. Denk aan moestuineren. Of bij de strand liggen. MAAR vaak als we een beetje creatief zijn, kunnen we alsnog van zulke activiteiten genieten, in mate. Bij voorbeeld, een strandtent is een perfecte manier om toch wat schaduw naar de strand mee te nemen.  Op die manier kan je wel van de frisse lucht en het strand genieten, maar alsnog jouw huid grotendeels beschermen tegen verbranding- dit is natuurlijk afhankelijk van hoe je de schaduw zelf gebruik.

Een zonnehoed biedt dit schaduw ook aan- maar dit gaat gewoon met je mee. Soms zitten er gaatjes in de zonnehoed, waardoor de straling nog een beetje erdoorheen kan, dus zoals elke andere soort "straling bescherming", de effectiviteit van een zonnehoed is ook deels afhankelijk van hoe jij het zelf inzet, en zal je niet 100% en altijd beschermen.  Wel zie ik het als één "laagje" bescherming dat je toe kan voegen.

Praktisch in gebruik

Een zonnehoed kan soms in de weg staan. Je kan geen paardenstaart in. Maar wel vlechten of losse haar! Een zonnehoed is groot en lomp, en als het kwetsbaar is, wil je dan echt dat extra energie stoppen in het verzorgen van een rieten hoed die makkelijk stuk kan gaan?

De extra bescherming wat een zonnehoed biedt aan mijn lichte huid in mijn gezicht en hals, wil ik graag meenemen in de zomer. Maar dit doe ik alleen wanneer het geen extra last voor mij is- want ik ben uberhaupt "geen hoed mens" vind ik zelf. Ik heb 10 jaren geleden een zonnehoed bij een markt in Spanje gekocht, toen wij op vakantie waren. Ik had op dat moment geen idee hoe vaak ik dit hoed zou gaan dragen, of hoe blij ik ervan zou worden! Nu, 10 jaren later, is dit hoed mijn lieveling zomer accessoire. Mijn hoed is van 100% papierstro gemaakt, wat ontzettend licht in gewicht is. Het heeft een brede rand, wat zorgt voor veel schaduw op mijn hoofd, hals, en ook een grote gedeelte van mijn schouders! 

Opvouwbaar

Ik prop mijn hoed gewoon in mijn reistas of koffer, het neemt weinig ruimte in beslag, en daarna staat hij weer in perfecte vorm wanner ik hem eruithaal. Dit is misschien de meest belangrijke kwaliteit van mijn hoed. Voor dagelijkse opbergen, hou ik mijn hoed gewoon in een mand met "zomer accessoires", en hij wordt daar niet perse goed behandeld, maar elke keer als ik hem weer eruit haal, ziet hij er prima uit!

opvouwbare zonnehoed met brede rand

Verstelbaar

Nu heb ik een aantal hoeden ingekocht, die beschikbaar zijn voor jullie! Deze zijn net iets anders dan mijn "spaanse hoed", maar deze zijn ook verstelbaar!  Door een lintje aan de binnenkant van de hoed, kan het strakker gemaakt worden. De hoed maat is 57cm, maar door de verstelbaar lint, kan het ook kleinere hoofden passen.

Verstelbare dames zonnehoed

Of je smeer zonnebrand of niet, een zonnehoed is de ideale toevoeging om jouw huid extra te beschermen deze zomer!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.